Interieur

DIY! Fles + wol = Design Vaas!

Hier een leuke DIY! Wat heb je nodig voor deze DIY? Zelf heb ik hiervoor een olijfolie fles gebruikt van glas, je kan ook een wijnfles gebruiken of een jampot.. wat je maar wilt! Verder heb je wol nodig. Kies een kleur wat bij je inrichting past, zodat de vaas mooi matcht met de rest van de sfeer in je huis. Zelf heb ik wol gehaald bij de Wibra voor maar 1.79 Lekker goedkoop en ze hebben een groot assortiment aan wol, dus genoeg keus! De wol die ik heb gebruikt is een mix van lichte grijstinten en créme.

Wat moet je doen?

1. Draai de wol rond de fles. Begin onder de dop van boven naar beneden. Maak een knoopje aan het begin zodat de wol er niet afglijd. Gebrijk lijm aan de bovenkant zodat je zeker weet dat de wol blijft zitten.

2 Draai de wol om de hele fles. Ben je bijna bij de onderkant? Smeer dan wat lijm op de fles, prit stift is goed genoeg.

3. Knip het laatste stukje wol af. Draai de dop van de fles af, deze kan je weggooien ( Of er nog iets creatiefs van maken:)

4 Begin de wol rondom waar de dop zat te draaien. Doe dit als laatst zodat je nog voor een andere kleur kunt kiezen als je een mix wilt hebben van kleuren.

5 Het resultaat van de fles! Het is nu een mooie vaas!

6 Gebruik de vaas voor de sier waar je maar wilt, maak er 1 of twee om naast elkaar neer te zetten. Doe er een bloem in en klaar!

 

Extra tip! Gebruik over de hele fles prit stift als je er zeker van wilt zijn dat de wol niet van de fles af gaat glijden!

Succes en have fun met deze easy DIY!

4 Comments

 • Reply katy 16/09/2012 at 8:22 pm

  Hi, Ik ga dit zeker uitproberen. Bedankt voor de duidelijk fotos.

  • Reply Nathalie 18/09/2012 at 8:55 pm

   Leuk om te horen! Succes en veel plezier ermee.

 • Reply Monique 18/09/2012 at 1:34 pm

  Echt een super leuke DIY!! Kan je tenminste nog wat met je oude flessen..
  Maar aan de boven en onder kant is het wit/creme, is dat ook wol of is dat wat anders?
  Thanx!

  • Reply Nathalie 18/09/2012 at 8:54 pm

   Hallo Monique! Ja zeker leuk en makkelijk, probeer het een keer uit! Boven en onderkant is ook van wol!
   Succes en veel plezier met deze DIY!

  Leave a Reply